Het 9 stappenplan en golfstart.

Allereerst super leuk dat je op deze pagina terecht bent gekomen. Dat betekend dat golf je interesse heeft gewekt en dat je misschien wel een start wilt maken met deze fantastische sport! Met deze berichten reeks vertel ik je hoe je kunt beginnen, stap voor stap. En we beginnen bij het begin: op naar je baanpermissie via het 9 stappenplan of via golfstart.

Het 9-stappenplan van de NGF

De NGF (Nederlandse Golf Federatie) heeft een programma ontwikkeld dat bestaan uit 9 stappen. Dit programma begeleid jou als beginnende golfer naar gevorderde en misschien wel tot professional! Je kan een start maken door dit stappen plan aan te schaffen en samen met een pro dit traject te gaan doorlopen op een golfbaan bij jou in de buurt!

Tegenwoordig zijn er door heel Nederland veel banen waar je kunt beginnen. Via de website van golfstart.nl kun je eenvoudig een golfbaan bij jou in de buurt vinden en jezelf aanmelden voor een 6-tal lessen. De kosten hiervoor zijn 99,- euro en na 6 lessen mag jij de baan al op! En dan gaat het beginnen!

Over het lespakket van golfstart.nl

Golfstart.nl is momenteel de grootste aanbieder in Nederland om te beginnen met golf. Zij maken de golfsport toegankelijk voor iedereen en werken met 6 lessen. Dit is wat je leert:

Les 1:

In deze les krijg je een introductie en maak je een begin met chippen en putten. Je krijgt les in groepsverband en krijgt te horen hoe het er aan toe gaat op de golfbaan. Daarna ga je putten en chippen. Putten is de bal in de hole slaan op de green, dit is een korte slag. Chippen is de bal met een klein boogje slaan richting de hole. Wat een vaktermen al, maar geen paniek! In de eerste les wordt dit kundig uitgelegd door een echte golfprofessional!

Les 2:

In deze les ga je verder in op het chippen maar wordt er ook een start gemaakt met de swing! Bij een goede swing komt er nog best wel wat bij kijken, de grip, de houding en hoe raak ik die bal nou eigelijk juist? Ook wordt er tijdens deze les meer verteld over het spel zelf en hoe het traject verloopt.

Les 3:

In deze les ga je verder werken aan je golfswing. Ook wordt er een start gemaakt met pitchen, dit is een halve swing waarmee je kortere afstanden gaat overbruggen. Bijvoorbeeld slagen over de bunker! De bunker is een zandbak wat als een hindernis beschouwd wordt.

Les 4:

In deze les ga je de tot nu toe geleerde technieken verder verfijnen. Ook krijg je kennis over de golfregels. Als je genoeg gevorderd bent ga je een parcours spelen! Proeven aan het echte golfspel!

Les 5:

Wederom komt hier het finetunen van je swing aan de orde. Maar er komt ook iets nieuws bij, de bunker! De bunker is een zandbak en als je daarin ligt kun je de bal er op verschillende manieren uitslaan. Dat leer je in deze les!

Les 6:

Dit is de les waar alles samen gaat vallen! Samen met je groep en de pro ga je de baan in! Het is nu tijd om alles wat je geleerd hebt in de praktijk toe te gaan passen. Als alles goed gaat, waar ik niet over twijfel, wordt je baanpermissie aangevraagd. Je kunt nu echt beginnen met golfen!

Het vervolg:

Nu je je baanpermissie hebt kun je een vervolg traject doen voor je handicap. Je handicap is eigelijk je speelsterkte. Hoe lager deze is (dichter bij 0) hoe beter je bent. Golf is daarom erg verslavend omdat je je speelsterkte telkens wilt verbeteren! Er is altijd een reden om te gaan golfen, als je slecht gespeeld hebt wil je dat gaan verbeteren, als je goed gespeeld hebt wil je dit evenaren en verbeteren!

Tijdens de lessen krijg je ook video’s toegereikt die je online kan bekijken via de golfacademy. Je kunt dus alles wat je geleerd hebt rustig thuis terugkijken en zelfstandig gaan oefenen op de golfbaan zelf.

Wil je hieraan meedoen en wil je weten waar er bij jou in de buurt golfbanen zijn die dit pakket aanbieden? Ga dan naar de website van golfstart en begin met golfen!

*

Logo golfreview

Vind je dit een leuk bericht? Laat een reactie achter hieronder!
Heb je vragen over golf? Stel ze hier!
Wil je meer weten over golfproducten? Bekijk hier de reviews van golfreview.nl