De Pure2Improve Putting spiegel, onmisbaar!

Putten, het belangrijkste in Golf

Putten, we weten als geen ander hoe belangrijk het is voor je score. Dit onderdeel van golf kan namelijk je score maken of breken. Eenmaal aangekomen op de green hebben spelers gemiddeld twee putts nodig. Stel je maakt op een ronde van 18 holes telkens 2 putts, dan komt dit neer op 36 slagen (putts). Dit is op een par 72 baan 50% van de slagen! Zaak dus om zo goed te leren putten dat je onder die 36 putts per ronde gaat komen. Hoe gaan we dat doen? Trainen!

Onderdelen van het putten

Putten is natuurlijk meer dan alleen techniek, er komt veel meer bij kijken. Ten eerste moet je rekening houden met de snelheid van de greens. Deze kan per baan flink verschillen. Noodzaak is dus voorafgaand een ronde een aantal putts te maken om vertrouwd te raken met de snelheid. Als tweede kunnen greens erg geonduleerd zijn. Dit brengt met zich mee dat een bal veel lijnen kan pakken in de richting naar de hole. Het lezen van deze lijnen vergt geduld en veel precisie. Dit is op elke green anders en hiermee kan rekening gehouden wordt met de slag naar de green. Je houdt altijd liever een putt over die omhoog gaat in plaats van naar beneden.
Ten derde is de putt stroke (slag met de putter) in combinatie met positie van de ogen schouders en armen erg belangrijk. En dit kunnen we goed trainen!

Het putten trainen

Hoe gaan we dit trainen? Met een spiegel. Het gaat hier om de Pure2Improve putting spiegel Met deze spiegel train je heel effectief je houding, positie van de ogen ten opzichte van de bal en vooral ook de putting stroke. Alvorens je de bal gaat slaan kun je dus in de spiegel alles checken. Dit is essentiële informatie om succesvol en effectief te trainen. Met het juist op lijnen van de spiegel richting de hole creëer je het gevoel van een juiste putt. Dit gevoel neem je mee de baan in en je zult zien dat je meer putts zult gaan holen. Natuurlijk gaat dit niet meteen na een half uur oefenen. Dit vergt veel herhaling en geduld. Het belangrijkste van deze trainingsmethode is je techniek. De houding en slag zal een tweede natuur moeten worden en zo zul je merken dat je steeds meer vertrouwen krijgt op de green. Waardoor je vanzelf meer putts zal gaan holen.

Pure2Improve putting spiegel

Ikzelf pas deze trainingsmethode vaak toe. Het geeft mij vertrouwen in het putten en is het weer eens een andere oefening. Het oefenen van putten kan namelijk snel saai en eentonig worden. Vandaar dat het erg belangrijk is om verschillende oefeningen te doen en training accessoires te gebruiken, zo wordt het leuk en uitdagend om te gaan oefenen en je handicap te gaan verbeteren.

Ga meer putts maken!
Pure2Improve 12 inch

De puttingspiegel

De putting spiegel is er in twee maten. De 21 inch spiegel en de de 12 inch spiegel. Beide worden geleverd met een hoes zodat je hem makkelijk en zonder beschadigingen kunt vervoeren in de auto of in je golftas.
Bekijk hieronder de video en ga aan de slag! Veel succes en breng je putten naar een hoger niveau!

Bestel hem hier: Ik WIL meer putts maken!

Pure2Improve putting spiegel

Klik hier om het andere trainingsmateriaal van Pure2Improve te bekijken:
De Pure2Improve putting mat voor thuis