Hallo allemaal! Leuk dat je deze review leest over de Callaway Chrome Soft Triple Track golfbal. Een mond vol! Maar zeker een review waard. Dit is de bal waarmee ikzelf speel en train. Deze bal, de Chrome Soft, is er namelijk niet alleen in de variant met Triple Track lijnen maar ook in een voetbal variant. Je zou zeggen: wat heb ik nou aan een voetbal variant? Nou dat is voor trainingen erg handig! Je kan zo exact zien wat de bal doet als die van het clubhoofd schiet! Ideaal om te trainen met spin bij je korte spel. En deze vaardigheden neem je weer mee de baan in met je Triple Track golfbal wat dus exact dezelfde bal is.

Wat maakt deze bal zo speciaal?

De Chrome Soft van Callaway is een zachte bal waarmee je veel gevoel creëert bij het korte spel. Zodoende kun je veel controle uitoefenen op en rond de green, daar waar je slagen kunt winnen! Hoe meer controle je over de bal hebt hoe dichter je hem bij de hole kunt chippen. Daarbij komen de Triple Track lijnen. Dit zijn drie lijnen die op de bal gedrukt zijn. Deze bestaan uit twee blauwe en één rode streep in het midden. Deze bal kun je dus helemaal op lijnen richting de hole, op de door jou gelezen putting lijn. Tijdens de put zul je merken dat je stroke makkelijker te maken is omdat je in het verlengde van de strepen wegneemt en zwaait.

Vaak zie je dat golfers een streep met stift op de bal markeren, welke vaak niet recht is en ook weer vervaagd gedurende de ronde. De lijnen van de Callaway Chrome Soft Triple Track golfbal vervagen niet! Ik heb met één bal twee rondes gespeeld en de strepen zitten er nog zoals die uit de doos kwam. De bal daarentegen heeft natuurlijk wel de nodige schade opgelopen:

Triple Track lijnen volledig intact.
Bal is wel beschadigd na twee rondes.

Dit is een zachte golfbal, verlies ik dan afstand vanaf de Tee?

Dit is een interessante vraag. Mijn ervaring zelf is dat de bal nog steeds voldoende afstand heeft. Natuurlijk is dit een zachte bal en bij hoge swingsnelheden verlies je energie als het clubhoofd de bal raakt. Callaway heeft hier toch rekening mee gehouden. Ze hebben het design van de bal zo ontwikkeld dat de spin erg laag blijft bij, ik noem het maar zo, harde klappen. In de praktijk is het zo dat een afslag met veel spin zorgt voor veel afstand verlies. Deze bal gaat dat dus tegen vanaf te tee. Daarbij is het afstand verlies te verwaarlozen met de winst die je behaald op en rond de green!

De cijfers:

De Callaway Triple Track golfbal heeft de volgende cijfers op schaal van 1 t/m 5 waarbij 1 laag is en 5 hoog. Daarbij is de spin bij de afslag met 1 heel hoog en bij 5 heel laag.
Afstand: 4
Balvlucht: 5
Driver Spin: 5 (dus een lage spin wat de afstand ten goede komt)
Gevoel: 5 (op en ronde de green is deze bal ideaal)
Kort spel controle: 4

Een mooi gemiddelde van 4,6!

Conclusie:

Wat mij betreft is dit de ideale bal voor handicaps t/m 18. Natuurlijk kun je deze bal ook gebruiken bij hogere handicaps enkel moet je dan afwegen of de aanschaf prijs opweegt tegen het voordeel dat je ermee behaald. Zeker als je je golfniveau naar een hoger level wilt brengen, bijvoorbeeld ambitie hebt naar single handicap, dan is het spelen met eenzelfde bal essentieel. Je creëert namelijk het gevoel bij de bal en weet precies wat de bal gaat doen en wat je kunt verwachten. Al met al blijf ik zeker spelen en trainen met deze Callaway Chrome Soft Triple Track bal!

De Callaway Chrome Soft X Truvis (voetbal) variant

Wil je deze bal nou zelf aanschaffen? Bij Jumbo golfwereld hebben ze een hele interessante aanbieding. Je krijgt namelijk het tweede dozijn voor de halve prijs! Ben je overtuigd van deze bal? Dan kun je hem via ze via deze link aanschaffen. Zo help je golfreview.nl en krijg je ze gewoon thuisbezorgd! Het trainen en verbeteren van je handicap kan beginnen!

Bekijk hier mijn video review

Bekijk hier de video

https://www.youtube.com/watch?v=-OQGVJ8OcxQ
Abonneer op mijn kanaal

Phil Mickelson:

Ook op de tour spelen ze met deze bal! Topspeler Phil Mickelson legt hier uit wat hij vind van de Triple Track bal:

Phil Mickelson

Heb je een idee voor een review of heb je vragen naar aanleiding van deze review? Ga naar de vraag het David pagina en ik reageer zo snel mogelijk.
Vind je dit artikel leuk of misschien niet? Reageer hieronder in de comments!

Zomer 2020Zomer 2020