Ben Hogan, een van ‘s werelds grootste golfspelers aller tijden.Ben Hogan gelooft dat ieder persoon met een gemiddelde coördinatie kan leren om een ronde in minder dan 80 slagen te spelen. Dit met het toepassen van intelligentie en het hebben van geduld. Met de technieken van Ben Hogan kun je leren hoe je stap voor stap en slag voor slag golf speelt van tee tot green.

The Five Fundamentals

In het boek staan de belangrijkste vijf (technische) lessen van golf. Dit worden de Five Fundamentals genoemd. Iedere les wordt een getest fundament beschreven en duidelijk gemaakt aan de hand van afbeeldingen. Het leest weg alsof Ben Hogan je persoonlijk les geeft met alle vaardigheden en precisie die hem een wereld golfer maakte. Dit boek is werkelijk de golfbijbel die elke golfer zou moeten bezitten. zowel voor de beginnende als ervaren golfer. In dit boek wordt de basis van de golftechniek uitgelegd die je zal begeleiden naar een lagere handicap!

De Five Fundamentals:
1. De grip: goede golfers beginnen met een goede grip. De grip is essentieel, het is de connectie tussen de persoon en de golfclub. Stap voor stap legt Ben Hogan hoe je de grip jezelf aanleert.
2. Houding en positie: een goede houding en positie brengt de golfer perfect in balans en klaar voor de swing. Alleen met een perfecte set up is het lichaam klaar om de onderlingen technieken in de swing perfect uit te voeren.
3. De eerste stap van de swing: als de back swing correct uitgevoerd wordt is de balans van coördinatie en kracht mogelijk om het belangrijkste deel uit te voeren, de downswing.
4. Het tweede deel van de swing: het bewegen van de heupen voorafgaand aan de schouderdraai is van essentieel belang om snelheid te creëren.
5. Samenvatting en review: een hoofdstuk met adviezen en overzicht van de basis golfswing.

Ben Hogan als naslagwerk

Ikzelf bezit dit boek al mijn gehele golfcarrière en gebruik dit nog vaak als naslag werk. Telkens weer als ik een les van de professional gehad heb zie ik gelijkenissen met wat er in het boek staat. Ondanks dat de technieken veel ontwikkelingen hebben doorgemaakt in de loop der jaren blijft de basis de basis. Wil je dit boek ook lezen? In deze link is het mogelijk het boek te bestellen:

Ben Hogan’s FIVE lessons

Klik hier om terug te gaan naar de product reviews pagina