Review:

Woensdag 03 juli 2019. Vrij snel alweer een nieuwe review. Ik heb er zin in!
Deze keer ben ik vertrokken naar Landgoed Bergvliet in Oosterhout. Na een mooie binnendoor route door het bos kwam ik aan bij het Landgoed. Wat mij gelijk opviel waren de vele auto’s die daar geparkeerd stonden. Eerste indruk was: ‘druk’! Op dit landgoed is namelijk niet alleen een golfbaan maar ook een heuse Spa Wellness en een vakantie villa park zogenaamd Bergvliet Villa’s. Na een parkeerplek gevonden te hebben ben ik richting het clubhuis gegaan om mijzelf aan te melden. Een erg verzorgd en mooi clubhuis op het eerste gezicht. Luxe kleedkamers en een mooi restaurant. Dit beloofd wat! Na vriendelijk ontvangst ben ik, voorbereidend op de ronde, op de drivingrange wat ballen gaan inslaan. Deze drivingrange is pas vernieuwd en ziet er professioneel uit. Voorheen sloeg je je ballen hier in het water maar dat is nu allemaal verdwenen. Je slaat nu naar een mooi ingericht veld met veel targets. Tevens beschikt deze range over twee levels, volop ruimte om een plekje te vinden dus. Ook zijn er grastee’s om vanaf te slaan. Zo is er voor ieder wat wils om hier goed te oefenen.
De ronde gaat bijna beginnen maar niet voordat er wat chips en putts gedaan zijn op de oefengreen. Op het oog lag de oefengreen er prima bij, kort gemaaid en vol gras. Ook de snelheid was dik in orde. De oefengreen rolde snel en was goed onderhouden. Daar hou ik van en dacht als dit in de baan ook zo is ben ik erg tevreden. Klaar om te beginnen, op naar de eerste hole!

Na een vriendelijk ontvangst van de Marshal ben ik de baan in gegaan. Zo op het eerste gezicht ligt de baan er schitterend bij, de baan is mooi volgroeid in de loop der jaren. De fairways worden beschermd door lage en hoge rough en het is dus zaak om de bal recht te blijven slaan. Eenmaal richting de hoge rough en het is goed zoeken geblazen. Na een aantal holes gespeeld te hebben begon ik mijzelf toch wat te ergeren aan de greens. Hoe veelbelovend ze waren op de oefengreen was in de baan geen sprake van, helaas! De greens waren veel trager en rolde moeizaam. Ik had nog de hoop dat andere greens wel het niveau bereikte van de oefengreen maar dat werd niet het geval. Wellicht dat ze de greens bewust wat hoger maaien door de vele golfers die er komen. Ondanks dat het deze dag en tijdstip best mee viel met de drukte in de baan. Na het beeld op de parkeerplaats had ik het voller verwacht.
Halverwege de ronde, nabij hole 9, 11 en 12 is een hondenkennel. Je mag jezelf gelukkig prijzen als de honden binnen zijn! Want als ze buiten zijn in de hokken wordt je luid overrompeld door het geblaf. Ik persoonlijk vind het erg onprettig om hierin te spelen aangezien ik rustig de ronde wil lopen en genieten van de baan en natuur. Een fifty fifty kans dat je ermee te maken krijgt.
Eenmaal aangekomen bij de tijdelijke hole 18 krijg je ook een sneakpreview van de nieuwe hole 18! Een hole met een echte eilandgreen voor het clubhuis. Zoals het nu in aanmaak is wordt het echt een plaatje. Zodra die af is kom ik zeker nog een keer terug, alleen al voor die hole!

Al met al was het een erg leuke golfdag. De honden waren redelijk rustig en de ronde verliep vlot. De algemene indruk van de baan is erg goed en ik kan iedereen aanraden deze 18 holes zeker te gaan lopen. Wel zou ik nog even geduld hebben totdat hole 18 helemaal af is. Dat wordt toch wel de kers op de taart! Ook erg leuk was de baancatering. Gedurende de ronde is er tweemaal een buggy langsgekomen met gratis koffie en/of thee. Een leuke bijkomstigheid. De baan is in goede conditie, greens wel langzamer dan de oefengreens, een mooi clubhuis en een professionele drivingrange. Al met al prima ingrediƫnten voor een dagje golf! Hieronder in de video ziet u de impressies.

Vind je deze review leuk? Laat een reactie achter onderaan de pagina!

Hole per hole:

Hole 1 par 3:
Een lastige eerste hole. Deze lange par-3 speelt vaak met wind tegen. Kies hier voor een club extra want u bent eerder te kort dan u denkt. De green is vrij diep en achter de green is nog redelijk wat ruimte.
Hole 2 par 4:
Een dogleg naar links. Sommige longhitters gaan hier in 1 slag richting de green. Je haalt alleen we veel gevaren in het spel. Advies is om de afslag op te leggen midden tot rechts op de fairway. Zodoende heb je een schot van 110 meter naar de vlag. Pas wel op voor de diepe potbunker voor de green!
Hole 3 par 5:
Een leuke par 5 om te spelen. De fairway wordt beschermd door hoge rough en grote, diepe bunkers. Advies is om hier positie te kiezen i.p.v. afstand. Achter green is het out of bounds.
Hole 4 par 3:
Wederom een lange par 3. Voorzien van een mooie, volgroeide waterpartij. Kies hier een club meer dan u denkt. De afstand lijkt korter dan dat die is. U kunt ook de keuze maken om de bal links voor de green te spelen en gaan voor de scramble.
Hole 5 par 4:
Redelijk korte par 4 die efficiƫntie vraagt. Door de vele glooiing in de fairways en de tactisch geplaatste bunkers is het moeilijk een goede positie te bereiken. Doe een bewuste keuze van de tee. De green wordt beschermd door een forse bunker. Let goed op de pinpositie. Een downhill putt kan funest zijn hier.
Hole 6 par 3:
Een schitterende par 3 met een grote waterpartij. Let goed op de windrichting en neem een club extra.
Hole 7 par 5:
Par 5 waar veel inzit. Afslag tussen de bunkers en blijf met de tweede slag voor de waste area. Als dat lukt heeft u een open schot naar de green. Let wel op de boom rechts voor de waste area. Die kan voor belemmering zorgen.
Hole 8 par 4:
Hole met wat hoogte verschil. Probeer de afslag op de ‘bult’ te spelen, zo heeft u zicht op de green. Is uw afslag rechts? Neem dan een referentiepunt richting de green. Maar pas op, te kort beland in hoge rough!
Hole 9 par 5:
Een redelijk smalle par 5. Water links kan met de afslag in het spel komen. Rechts is bebossing en diepe rough. Recht van de tee is cruciaal. De green wordt bewaakt door twee bunkers. Kies positie i.p.v. afstand.
Hole 10 par 4:
Een erg leuke hole om te spelen. Een korte par 4 waarbij je erg nauwkeurig moet zijn. Hou de afslag voor het water en recht. De green wordt bewaakt door water rondom, een hoge balvlucht is hier cruciaal om de green aan te spelen.
Hole 11 par 3:
Simpele par 3. Kijk hier wel goed waar de wind vandaan komt. Door de bomen merk je hier nagenoeg niks van. Je bent zomaar te kort of te ver!
Hole 12 par 4:
Is een driver noodzakelijk hier? Maak een keuze van de tee voor positie. Links op de fairway is een prettig schot naar de green die beschermd wordt door een grote water partij. Rechts fairway is een grote afstand naar de green.
Hole 13 par 4:
Een lange en lastige par 4. De afslag is cruciaal. Je dient recht te zijn anders gaat die door de bomen en kun je bijna niet in twee naar de green. Eenmaal een goede afslag heb je een fijn schot naar de green.
Hole 14 par 5:
Leuke hole. Let goed op de bunker rechts van de fairway. Voor vele ligt deze op driving afstand. Kies voor het tweede schot positie. Zo heb je een mooi schot naar de green. Let wel goed op. De green achter ligt lager dan de voorkant.
Hole 15 par 3:
Schitterende par 3 met een gigantische waterpartij. Voor vele een doorn in het oog qua afslag. Probeer de focus te leggen op een mooi schot en visualiseer deze. Ook is links spelen een optie. Ga voor de tweede slag naar de green en beperk de score tot een bogey.
Hole 16 par 5:
Voor de longhitters een par 5 om in twee te halen. Hou de afslag wel aan de rechterkant fairway.
Links is out of bounds en verderop een waterpartij. Rechterkant fairway is ideaal om de green aan te spelen.
Hole 17 par 4:
Een korte par 4 met veel water. Bunkers liggen op driving afstand. Max 200m van de tee is meer dan voldoende voor een fijn schot richting de green. De green wordt bewaakt door een bunker aan de rechter voorkant.

Hole 18 wordt opnieuw aangelegd. Zodra deze klaar is plaats ik z.s.m. een beschrijving.

Praktische informatie:

Adres: Salesdreef 2, 4904 SW, Oosterhout
Telefoonnummer: 076 5795666
Website: www.landgoedbergvliet.nl
Aantal holes: 18 holes par 71 baan en par-3 oefenbaan
Greenfee: weekdagen 53.50,- euro weekend 56.50,- euro, Let op: vaak mooie en interessante aanbiedingen!
Betaalmogelijkheden: contant en pinnen
Golfshop: ja openingstijden: 07:30 – 20:30(seizoensgebonden)
Drivingrange: ja, overdekt, buiten en grastee’s. 2.60,- euro per mand ballen (36 stuks)