Review:

Maandag 01 juli 2019. De eerste review op de website. Spannend toch wel maar leuk om hiermee te beginnen. En wat een mooie dag was deze 01 juli. Een graad of 23, stevige noordwestenwind en een zonnetje die hier en daar doorkwam. Voor mij reden genoeg om erop uit te gaan om te gaan golfen! Gekozen voor golfbaan Princenbosch en wel de B-C lus.

Eenmaal aangekomen op de golfclub viel mij meteen op dat er een mooie drivingrange aanwezig is. Een brede en lange range met binnen en buiten afslagplaatsen waarbij er buiten zelfs gras afslagplaatsen zijn. Mooie bijkomstigheid, zeker voor de gevorderde spelers die dit erg op prijs stellen. Ook is deze range voorzien van vele targets om op te oefenen, vele afstandsmarkeringen en een rugby goal.
Na mijn aanmelding bij de caddiemaster ben ik rustig wat ballen gaan inslaan op range om mijzelf voor te bereiden op de 18 holes die komen gaan. Na het inslaan ben ik de putting en chipping area’s gaan zoeken. Deze liggen helaas niet in de buurt van de range. Wel loop je dan langs het gezellige clubhuis en heb je al een sneakpreview van de baan. Vanuit het terras kijk je namelijk op de greens van 2 holes en heb je een wijde view op de golfbaan. Er zijn veel mogelijkheden om het korte spel te oefenen, puttinggreens, chipping area’s, pitching area’s en bunkers. Goed onderhouden allemaal en zeer professioneel aangelegd. Ik was onder de indruk! Maar dan, tijd om de baan in te gaan!

Eenmaal aangekomen op de verhoogde tee van hole B-1 werd ik sympathiek verwelkomt door de marshal. Deze marshal is tevens drie keer in de ronde langs geweest om te vragen hoe het ging en of de baan er naar wens bij lag. Erg leuk! En wat lag de baan erbij! Ik was onder de indruk in wat voor conditie deze baan verkeerde. Het is weliswaar de week voor het ‘Princenbosch Open’ maar werkgelijkwaar een plaatje. De fairways waren strak gemaaid, beschermd door semi rough en afgebakend door dikke hoge rough. Daar moest je niet zijn want dan was de kans groot dat je je bal niet meer terug zou vinden. En als je hem vond, kwam er dan maar is uit. De greens waren mooi vol gras maar waren nog wat aan de trage kant. Dit zal het komende weekeinde wel anders zijn, zei de marshal. Tijdens het open verwachten ze een snelheid van 10 op de stimpmeter.
De bunkers door de baan heen waren wel wat verschillend. De ene had juist veel zand en waren erg stug terwijl de andere juist weinig zand hadden en erg hard waren. Dat maakte het af en toe wel lastig inschatten. Juist een reden om maar niet in de zandbak terecht te komen.

Overall was de B-C lus een groot succes. De baan lag er prachtig bij en is zeer uitdagend om te spelen. De faciliteiten die de golfclub te bieden heeft zijn goed. Zowel om golf te trainen als om gezellig op het terras of in het clubhuis na te praten over de ronde. Ik kan iedereen aanbevelen hier een keer te gaan golfen. Voor een volgende keer ga ik de A-lus van deze mooie golfbaan lopen. Want deze volwassen 27-holes golfbaan in de buurt van Breda is de moeite waard om te spelen!

Vind je deze review leuk? Laat een reactie achter onderaan de pagina!

De foto impressie van de dag.

Hole per hole:

Hole B1:
Gelijk de moeilijkste hole om mee te beginnen. Advies om met de afslag de lijn van de bunker aan te houden en er net overheen te laten landen. Zo heb je een mooi open schot richting de ruime green die wel bewaakt wordt door een grote bunker.
Hole B2:
Uitdagende par-3. De green ligt wat hoger dan de afslagplaats. Ook de wind speelt hier een belangrijke rol met de clubkeuze. Als je te kort bent heb je kans dat je naar beneden rolt en te ver is de bal nagenoeg verloren. Advies: midden green is ideaal.
Hole B3:
Speel je afslag niet te ver! Aan het einde zijn twee bunkers en wordt het erg smal en kan zelfs water in het spel komen. Ik koos hier voor een houten 3 en deze geprobeerd links te houden. Aan de linkerkant heb je zicht op de green, aan de rechterkant heb je een blind schot naar de vlag.
Hole B4:
Korte par-4. Vergis u niet in de afslag. Het oogt verder dan dat het is. Juiste clubkeuze van de tee is cruciaal voor een fijn schot naar de halve eiland green!
Hole B5:
De eerste par-5 en niet een lange. Voor de longhitters is deze in twee slagen te halen. Probeer wel met de afslag over de bomen te komen. Te kort van de tee brengt de bomen in het spel. Green heeft twee plateau’s, afhankelijk van de vlag proberen de approach te plaatsen.
Hole B6:
Een korte par-4 die je slim moet spelen. Je wordt uitgedaagd om een driver te slaan maar is dit verstandig? De green wordt bewaakt door grote bunkers en hoge dikke rough. Positie is essentieel op deze hole en ga voor de veile weg!
Hole B7:
Een hole met hoogte verschil. De tee ligt hoger dan de green en houd hier rekening mee in uw clubkeuze. Voor de green is water en links en rechts wordt de green beschermd door bunkers.
Hole B8:
Twee par-3’s achter elkaar. Deze is wel wat uitdagender. De green is vrij breed maar een misser links of rechts wordt afgestraft. Een grote bunker rechts en diepe rough links kunnen voor lastige situaties zorgen.
Hole B9:
Wat gaan we doen? In een of twee slagen naar de green? Maak uw keuze op de tee. Essentieel om de afslag recht te houden. Rechts kom direct water in het spel en links is hoge diepe rough. Speel deze hole verstandig. Liever een par dan een triple.
Hole C1:
Relatief korte par-5 maar wel een riskante hole om in twee slagen te halen. De green wordt bewaakt door water en een bunker. Driver van de tee is hier niet noodzakelijk. De bal opleggen en twee putt par is geen onverstandige keuze!
Hole C2:
Deze par-3 speelt erg lang. Let goed op de windrichting en de vlagpositie. De green wordt links afgeschermd door een diepe grasbunker. Eenmaal daarin is de up en down niet simpel.
Hole C3:
Een erg smalle par-5. Kies hier voor precisie i.p.v. afstand. In twee naar de green is mogelijk als je recht bent van de tee. Maar pas wel op! Achter de green is verraderlijk water. Links en rechts is de rough erg dik en is de bal lastig te vinden.
Hole C4:
Een korte par-4. Ook deze fairway is erg smal en moeilijk te raken aangezien links en recht wederom hoge rough is. Kies ook hier voor precisie en niet voor lengte. De green ligt wat hoger, houd hier rekening mee als u de green aanspeelt.
Hole C5:
Een erg uitdagende par-3. Midden green is hier cruciaal. Niet alleen links is water maar ook achter de green. Let goed op de windrichting.
Hole C6:
Lastige afslag. Bunkers liggen strategisch op drive afstand. Ook is deze fairway erg smal met veel glooiingen. Kies voor positie vanaf de tee. Het schot naar de green is langer dan u denkt!
Hole C7:
Op de fairways staat rechts een boom. Zolang u hier links van blijft is er geen probleem. Ben echter niet teveel links anders komt de hoge rough weer in het spel. De green wordt bewaakt door een imposante bunker. Deze maakt de approach alles behalve makkelijk.
Hole C8:
Erg lange par-4 die vaak tegen de wind in speelt. Ideaal is om midden tot links te blijven op de fairway. Rechts is erg hoge rough met veel boompjes. De green is niet recht. Let goed op de positie van de vlag en lees de green geduldig.
Hole C9:
Een korte par-5 maar niet een zonder gevaar. Fairway is redelijk smal die goed afgebakend is door rough en boompjes. Kies voor uw tweede schot positie voor het water. De green wordt beschermd door water, bijna rondom!

Praktische informatie:

Adres: Bavelseweg 153, 5124 PX Molenschot
Telefoonnummer: 0161-431811
Website: www.princenbosch.nl
Aantal holes: 27, 3 lussen A, B en C en par-3 oefen baan
Greenfee: weekdagen 60,- euro weekend 65,- euro
Betaalmogelijkheden: contant en pinnen
Golfshop: ja openingstijden: 08:30-17:30 (seizoensgebonden)
Drivingrange: ja, overdekt, buiten en grastee’s. 1,- euro per mand ballen.

Zomer 2020Zomer 2020