Wil jij ook par’s maken op par 3 holes? Vind je het lastig om lange par 3’s te spelen met veel hindernissen? Lees en kijk dan snel verder!

In dit bericht vertel ik je stapsgewijs hoe je een par 3 hole speelt! Bij veel beginnende golfers zie je vaak dat wanneer er water in het spel komt of als de afstanden langer worden het vertrouwen minder wordt. Ik leg je uit hoe je meer zelfverzekerd achter de bal gaat staan en deze hindernissen gaat overwinnen!

Belangrijk is dat je je afslag goed voorbereid. Ik heb een 4-tal stappen die ik altijd doorloop voordat ik de bal sla.

1. Meet de afstand.

Het is zo belangrijk dat je weet welke afstand je moet overbruggen. Vooral als er hindernissen zijn zoals water, bunkers, rough etc. Als je de afstand weet wordt dan niet overmoedig en pak gewoon een club extra. Je kunt dan een rustigere en kortere swing maken. Hierdoor krijg je meer controle over de bal en is de kans groter dat je het schot slaat dat je wilt slaan. Daarnaast hoef je niet veel kracht te zetten om de hindernissen te overbruggen.

2. Beoordeel de gevaren en condities.

Nu je de afstand weet ga je kijken naar de hole. Waar zijn allemaal de hindernissen, waar komt de wind vandaan? Loopt de hole achter de green af of juist op. Waar is ruimte en aan welke kan kun je eventueel de green missen? Met deze informatie kun je kijken welk schot past bij jou balvlucht.
Stel je slaat een bal van links naar rechts, een fade of misschien af en toe wel een slice. Als je weet dat rechts water is, lijn dan meer naar links op. Zo haal je al een groot gevaar weg!

3. Pak een club extra!

In stap 1 vertelde ik al dat je beter een club extra kunt pakken. Je kan gewoon simpelweg rustiger slaan en je krijgt echt meer controle over je balvlucht. Mocht je slicen of hooken, met een rustigere swing wordt je hook en slice ook minder. Daarnaast hoef je niet vol uit te halen wat jezelf ook meer rust geeft als je boven de bal staat!

4. Visualiseer je balvlucht.

Misschien wel de belangrijkste. Je gaat je nu mentaal voorbereiden op de slag. Dit doe je door achter de bal te gaan staan en in gedachte de balvlucht en je schot af te spelen. Zo zie je voor je wat je van plan bent. Doe dit wel realistisch. Als je weet dat je een bal van links naar rechts slaat, visualiseer dan niet een bal van rechts naar links. Kijk naar de mogelijkheden met jouw balvlucht. Als je de slag in gedachte hebt dan ligt je focus daarop en niet op de hindernissen.

Sla af, kijk wat de bal doet. Als de bal niet gegaan is zoals je wilde probeer dan te kijken wat er mis ging in de swing. Heb je iets verkeerd ingeschat of draaide je niet lekker weg?

Deze afslagen kun je goed oefenen op een par-3 baan en zelfs op de driving range. Pak een target waar je naartoe wilt slaan en bepaal hoe je de bal ernaar toe wilt slaan. Volg de vier stappen!

Heel veel succes met oefenen en toepassen van de 4 stappen. Bekijk hieronder de video tutorial van mijn Youtube Kanaal: David Luijten Golf

Vind je dit nou leuke video’s en berichten? Abonneer dan op mijn YouTube kanaal.

Aanvullingen, opmerkingen of idee├źn? Laat een reactie hieronder achter!

In het vorige bericht laat ik je zien wat ik in mijn golftas heb zitten. Lees het bericht hier.

Tot de volgende! Hartelijke groet, David

Sale/Zomerdeals 2020Sale/Zomerdeals 2020