In dit bericht vertel ik je hoe ik een PAR 4 hole speel. Onderaan dit bericht is deze tutorial ook te zien in een video!

Verschillen in PAR 4 holes

Er zijn zoveel verschillende PAR 4 holes op allerlei golfbanen. Brede en smalle fairways, waterhindernissen, bunkers, bossen en struiken, van alles wat! Spelen die allemaal hetzelfde, nee zeker niet. De basis van mijn aanpak kan echter wel overal toegepast worden. Als je deze stappen aanhoud zul je zien dat je scores echt beter worden. Golf is een tactisch spel en het is de kunst om elke slag gedisciplineerd uit te voeren. Ik leg je mijn plan stap voor stap uit.

Bepaal de afstand van je tweede schot

Als ik op de teebox aankom bekijk ik eerst de totale afstand van de hole. Zodoende kan ik bepalen welke afstand ik graag wil overhouden naar de green, met mijn approach. Stel de hole is 360 meter, voor mij is een fijne afstand bijvoorbeeld 140 meter. Mijn afslag moet dan 220 meter zijn. Op basis daarvan weet ik al welke club ik kan gaan pakken.

Afstand weten in golf is essentieel, meten is weten. Heb je nog geen afstand laser of golf GPS kijk dan is hier: Golf afstandmeters, lasers en GPS

Positie tweede schot

Nu ik weet welke afstand ik over wil houden ga ik kijken vanaf welke positie ik dit schot wil slaan. Vaak heb je het liefst een recht en open schot naar de green maar kijk nu ook goed naar de hindernissen. Als er bijvoorbeeld rechts voor de green een bunker ligt, probeer je afslag dan links op de fairway te slaan. Zo heb je een open slag naar de vlag! Hou dus vanaf de afslag al rekening met de hindernissen verderop op de hole. Dit kun je gemakkelijk bekijken op de plattegrond van de hole, staat bij elke teebox.

Welke condities zijn het

Je weet de afstand, je weet waar je de bal wilt slaan. Nu is het belangrijk dat je goed kijkt naar de huidige condities. Hoe staat de wind, is het koud of warm, vochtig of droog weer. Al deze factoren hebben invloed op de afstand van de bal. Als je niet zeker bent of je de afstand haalt met een bepaalde club neem dan gerust een club meer en maak een rustigere swing!

Voordat je de afslag doet neem gerust je tijd en doe je pre-shot routine. Visualiseer je afslag en maak een paar oefenswings voor het gevoel. Zo ben je op en top voorbereid op je afslag!

Het vervolg

Je bal is afgeslagen en heeft het doel bereikt wat je voor ogen had. Wat ik nu doe is dezelfde stappen doorlopen als dat ik doe op een PAR-3 hole (klik voor dit bericht). Ik meet de afstand op, kijk goed naar de gevaren op en rond de green, pak een club meer (rustigere slag) en doe mijn pre-shot routine. Hou hierbij ook weer rekening met de condities zoals je gedaan hebt bij de afslag.

Is je bal op de green geland? Met 2 putts heb je de hole goed en tactisch gespeeld. Misschien maak je wel 1 putt, BIRDIE! Je handicap zal lager en lager worden!

Probeer deze stappen toe te passen tijdens het spelen. Ze kunnen bij elke PAR 4 gebruikt worden. Heel veel succes met oefenen en verbeter je handicap!

Bekijk hieronder ook mijn video tutorial en vind je dit leuk? Abonneer dan op mijn YouTube kanaal David Luijten Golf

Aanvullingen, opmerkingen of idee├źn? Laat een reactie hieronder achter!

Tot de volgende! Hartelijke groet, David

Sale/Zomerdeals 2020Sale/Zomerdeals 2020