Stap 1: je GVB behalen.

Je GVB behaal je door lessen te nemen bij de golfprofessional op de golfbaan dicht bij jou in de buurt. Het GVB bestaat uit een praktijk deel en een theorie deel. Het praktijk deel kun je samen met andere doen of individueel. Het theorie deel (examen) leg je individueel af. Je kan hier alvast een start mee maken door het boek:”Golfregels voor startende golfers” aan te schaffen. Zo kom je goed beslagen ten ijs! Ook is er een handig regelboek dat je gemakkelijk meeneemt naar de golfbaan: Golfregels voor in de baan, onmisbaar in je tas.
Na een aantal praktijklessen en toepassing van de theoretische kennis die je hebt opgedaan, ga je samen met je Pro kijken of je klaar bent voor het theorie examen. Laat je hierdoor niet uit het veld slaan. De theorie is goed te begrijpen door het toe te passen in de praktijk, wat je doet tijdens de lessen. Daarnaast kun je je heel goed voorbereiden met het boek:”Oefenvragen voor het Golfregelexamen”. Als je dit gedaan hebt hoef jij je geen zorgen meer te maken over het behalen van je GVB.

Stap 2: opzoek naar goed golfmateriaal


Je hebt een begin gemaakt om je GVB te gaan halen. Je wil hier snel stappen in zetten en dan is het ook verstandig je eigen materiaal aan te schaffen. Als je naar de winkel gaat zijn er talloze keuze’s in golfclubs, golftassen, kleding, schoenen noem het maar op. Om te beginnen is het handig dat je de juiste schoenen aanschaft. Deze schoenen zorgen voor comfort. Dit is zeker aan te raden aangezien je tijdens het spel veel loopt. Daarnaast is het essentieel voor de grip die het geeft tijdens het slaan. Bij Jumbo Golf Wereld hebben ze interessante aanbiedingen en een divers aanbod van golfschoenen. Klik op deze link om een blik te werpen:

Golfschoenen bij Jumbo Golf

Daarnaast kun je je gaan oriĆ«nteren op een golfset. Je kan natuurlijk golfclubs lenen op de club om te trainen maar het is veel fijner en beter behendig te worden met je eigen materiaal. In het begin is het voordeliger om voor een starter set te gaan kijken. Deze zijn redelijk in prijs en geeft je alles wat je nodig hebt in het begin. In deze link vind je een groot assortiment starters set’s

Golf startersets, voordelig en goed

Ook zijn er een aantal kleine producten die je nodig hebt zoals golfballen, een golfhandschoen, pitchvork (voor onderhoud van de greens), pet etc. Dit kun je allemaal eenvoudig aanschaffen in de winkel. Klik op de link om te zien wat Jumbo Golf allemaal in hun assortiment heeft:

Jumbo Golf; De grootste online golfshop van Nederland!

Als laatste in deze stap is het natuurlijk leuk om er professioneel eruit te zien. Op de golfbaan gelden etiquette qua kleding. Golf is geen sport meer waarbij hoge kousen of een geruite broek noodzakelijk is. Tegenwoordig is golf echt high fashion! Je ziet meteen in de winkel dat golf mee is gegaan met de tijd. Kijk zelf maar is, klik op de link hieronder:
Veel plezier!

Golfkleding, interessante aanbiedingen!

Stap 3: lid worden van een golfvereniging


Stap 3 gaat over het lid worden bij een vereniging/golfclub. Er zijn overal in Nederland golfbanen die verschillende vormen van lidmaatschappen aanbieden. Zo heeft elke golfbaan wel een kennismakingsactie of een interessante aanbieding voor golfers die alleen na of voor een bepaalde tijd kunnen spelen. Informeer hierover bij de golfbaan waar jij graag gaat spelen. Registratie is tegenwoordig erg eenvoudig. Wil je weten waar ik golf en wat ik voor je kan betekenen? Neem dan contact met mij via de Vraag het David pagina of de link onder dit bericht.

Stap 4: het werken aan je handicap


Nu het GVB in jou bezit is en lid bent geworden bij een vereniging wil je natuurlijk gaan golfen en aan je speelsterkte (handicap afk. HCP) gaan werken.
Het doel van golf is de holes (9 of 18 holes) in zo min mogelijk slagen te spelen. Hoe minder slagen je daarover doet, hoe beter (lees lager) je handicap wordt. Iemand die bijvoorbeeld HCP 0 heeft speelt de desbetreffende baan zoals die ervoor staat. Voorbeeld: golfbaan X heeft 18 holes. Voor deze holes staan 72 slagen. Een speler met HCP 0 zou deze baan moeten spelen in 72 slagen. Mocht een speler bijvoorbeeld HCP 10 hebben dan mag deze speler er 82 slagen over doen. Het is dus een hele leuke uitdaging om te trainen zodat je de baan in zo min mogelijk slagen kunt doen! Dit is makkelijker gezegd dan gedaan want bij deze sport kunnen allerlei elementen van invloed zijn. Bijvoorbeeld het weer, de baankwaliteit, hindernissen in de baan etc.

We gaan dus werken aan onze HCP. Dit doe je altijd met een ‘marker’, een buddy die zelf ook golft en waarmee je de ronde gaat lopen. Jullie schrijven elkaars score op van de ronde en maken samen de ronde ook af. Na afloop controleer je elkaars kaarten en voeren die in in de desbetreffende computer van de golfbaan of bij de golfbaan waar jij lid bent. Een andere mogelijkheid is tegenwoordig digitaal door middel van de Golf.nl app op je smartphone. Erg handig!

Stap 5: deelnemen aan golfwedstrijden


Nu je wat wijzer bent geworden in het golfspel, je eigen materiaal hebt, aan het trainen bent, lid bent bij een vereniging wordt het tijd om is deel te gaan nemen aan wedstrijden die de vereniging organiseert. Het leuke hiervan is dat je erg competitief wordt en het golfen naar een hoger niveau kunt gaan tillen. Ook is het erg leuk omdat je nieuwe mensen ontmoet, nieuwe golfvrienden die ook lid zijn van diezelfde club. Je zult zien dat de meer ervaren golfers je op sleeptouw nemen en snel kennis laten maken met alle facetten van deze geweldige sport. Je zult merken dat je elke dag wilt gaan spelen en niet kunt wachten tot de volgende wedstrijd begint.

Gefeliciteerd! En welkom bij de golfers! Je kunt nu over heel de wereld dit fantastische spel spelen. Wil je meer weten of heb je vragen? Stel ze dan! Ik probeer ze altijd z.s.m. te beantwoorden. Je mag natuurlijk ook een reactie plaatsen onder dit bericht.

Hartelijke golfgroet,
David
Stel je vraag aan David

Op deze pagina lees je meer over golfproducten

Zomer 2020Zomer 2020