Welke clubs heb ik in mijn tas? Welke accessoires gebruik ik? En wat is essentieel om een ronde te gaan lopen? In dit bericht vertel ik waar mijn set uit bestaat en wat ik allemaal meeneem in de baan voor een ronde golf!

Allereerst leuk dat je hier weer bent! Op deze blog schrijf ik over golf en alles wat daarmee te maken heeft. Vind je dit leuk? Volg mij dan ook op YouTube, David Luijten Golf om niks te missen en leuke video’s te zien.

Video: what’s in the bag?

Mijn golfset

In totaal heb ik 15 clubs. Natuurlijk mogen er maar 14 in de tas dus afhankelijk van de baan waar ik speel kies ik tussen een houten 4 of een wedge van 60 graden. Deze keuze maak ik a.d.h.v. afstanden op de PAR-5. De houten 4 waarmee ik speel heeft een klein clubhoofd en ik kan daar aanzienlijke afstanden mee halen om zo gemakkelijker PAR-5 holes in twee slagen te halen.

Opbouw golfset

 • Driver Callaway XR Speed 9 graden HZRDUS T800 65gr stiff shaft
 • Houten 3 Callaway XR Speed HZRDUS T800 75gr stiff shaft
 • Houten 4 Taylormade R7 16 graden stiff shaft
 • Taylormade M6 hybride 19 graden ATMOS stiff shaft
 • PING i10 ijzer 4 t/m PW stiff steel shafts
 • PING Tour wedges 50graden 56 graden en 60 graden
 • YES Tracy II putter 34 inch met super stroke grip

Met mijn ijzer set speel ik al ruim 12 jaar. Deze clubs zijn zeer vergevingsgezind en ben er erg aan gehecht. Ik ben van mening dat clubs waarmee je vertrouwen hebt essentieel zijn in de tas. Dat wil zeggen dat ik niet elk jaar een nieuwe set nodig heb om beter te presteren.

De putter van YES is ook een ‘gouwe ouwe’. Deze putter heb ik aangeschaft in Bali 8 jaar geleden en heeft voor mij nog steeds de voorkeur boven alle andere putters. Wel ben ik mij aan het oriĆ«nteren op een nieuwe model.

Afstanden:

Het is belangrijk om te weten welke afstanden je slaat met welke club. Dit is essentieel voor spelers met single handicap. Met deze gegevens weet je wat je moet beslissen bij elk soort schot in de baan. Afstanden hieronder zijn zonder rol en wind.

 • Driver: 250 meter
 • Houten 3: 230 meter
 • Houten 4: 225 meter
 • Hybride: 210 meter
 • Ijzer 4: 180 meter
 • Ijzer 5: 170 meter
 • Ijzer 6: 160 meter
 • Ijzer 7: 150 meter
 • Ijzer 8: 140 meter
 • Ijzer 9: 130 meter
 • P Wedge: 120 meter
 • Gap wedge: 110 meter
 • Sand wedge: 95 meter
 • Lob wedge: 85 meter

Wat nog meer?

Buiten de clubs om zijn er nog meer spullen waar ik gebruik van maak. Een belangrijke is de handschoen. Dit is de Footjoy Wheatersof handschoen. Ik heb er hier standaard twee van in mijn tas. Mocht het regenen of door slijtage een stuk gaan kan ik altijd door.

Belangrijk ook zijn de TourSticks. Ik heb er twee in de tas zitten en deze gebruik ik met trainingen maar ook bij het inslaan voor een ronde of wedstrijd. Daarnaast is het handig om je headcover overeen te plaatsen als je met de desbetreffende club speelt.

Andere standaard zaken in de tas:
– Paraplu een grote storm paraplu.
– Tee’s, markers en meerdere pitchforks.
Callaway Chrome soft golfballen lees de review hier:Review Triple Track.
Callaway Truvis ballen om mee te trainen voor de ronde.
Afstand meter laser en horloge.
– Regenkleding indien nodig.
– Handdoek

Dit zijn de standaard zaken die ik meeneem in de baan. Uiteraard kan niemand de baan in zonder een goede drinkfles met water en een lekker lunchpakket! Maak je ronde zo comfortabel mogelijk en maak gebruik van de accessoires die er zijn.

Heb je vragen of opmerkingen? Laat hieronder een reactie achter of neem hier contact met mij op.

Vergeet niet een kijkje te nemen op YouTube, David Luijten Golf en je te abonneren!

Sale/Zomerdeals 2020Sale/Zomerdeals 2020