Review:

Dinsdag 09 juli, tijd om weer een nieuwe review te schrijven. En wat een prachtige dag is het weer! Een aantal wolken, af en toe een zonnetje en nagenoeg windstil. Aangezien golf veel training vergt heb ik besloten dat vandaag ook te gaan doen. En waar kun je nou beter trainen dan op de beste PAR-3 Academy Course van Nederland. Nou daar dus, op de Oosterhoutse Golfclub. Volgens Leadingcourses de nummer 1 PAR-3 baan van Nederland.

Eenmaal aangekomen op de Oosterhoutse heb ik mijn weg gevonden richting de oefenfaciliteiten. Tijdens mijn gebruikelijke warming up op de oefengreen en driving range valt mij meteen één ding op wat ik echt top service vind. De ballen op de drivingrange zijn namelijk gratis! Met een simpele druk op de knop komen de ballen eruit. Je kunt hier zoveel trainen als je wilt, ideaal voor een speler met ambitie. Ook de drivingrange is goed verzorgd. Op het veld staan verschillende targets en netten om in te slaan. Prima start van de dag dus! Verder is er één grote oefengreen die goed onderhouden wordt. De sproeiers stonden aan en de green was kort gemaaid. Tevens is er een lange bunker richting een pitching green. Deze green is helaas niet van goede kwaliteit maar gewoon een grasveldje met twee vlaggen. Ik zie hier een verbeterpunt.
Bij de oefenfaciliteiten is er ook één toilet aanwezig. Slim gedaan door de club zodoende je niet terug hoeft te lopen als je aan het trainen bent. Erg prettig dat dit allemaal bij elkaar ligt, de drivingrange, oefengreen, PAR-3 Academy Course en toiletvoorzieningen.

Bij de Oosterhoutse kan je bij binnenkomst een starttijd vastleggen. Erg handig, zo kun je altijd wel vrij snel starten en zelf beslissen hoe lang je nodig hebt voor je warming up of je kopje koffie.
De warming up zit erop en ik ga beginnen. De teeboxen liggen er goed bij en ik pak mijn afstandmeter om te laseren. Hole 1 pats 150 meter, dat verwacht je niet bij een PAR-3 baan. Meestal kom je niet veel verder dan 100 meter maar hier gelijk een uitdagende hole.
Langs de hole loopt een mooi, goed onderhouden pad. Deze paden lopen langs elke hole op de baan. Een mooi gezicht en handig voor de buggy’s. Eenmaal aangekomen bij de green voel ik dat deze net besproeid is. Dat is wel nodig ook want door de droogte van afgelopen weken is het zonde als het gras uitdroogt. De green lag er prachtig bij, rolde goed en nagenoeg geen pitchmarks. Dat is bij veel PAR-3 banen toch wel anders. Eerste hole beloofd dus wat voor de andere!
De verdere holes liggen er ook in prima conditie bij en zijn ook allemaal van goed onderhoud voorzien. Wel zijn er nieuwe en oude greens, sommige holes zijn nieuw aangelegd en sommige holes hebben de greens van vroeger. Het verschil is nihil, de nieuwe wat harder en de oude zijn wat zachter.
De holes zijn zo mooi verschillend en worden omringd door mooie hoge rough. Deze rough zou niet in het spel moeten komen mits je natuurlijk de green met de afslag mist. De afstanden van de PAR-3 baan variëren van 100 tot 185 meter. De greens worden beschermd door grote bunkers en waterpartijen en dus zeker geen gemakkelijke baan om te spelen! Je wordt hier echt op de proef gesteld en als de wind ook maar een beetje opkomt veranderd deze PAR-3 baan in een echte heuse monsterbaan.

Deze PAR-3 Academy Course op de Oosterhoutse Golfclub is een echte aanrader voor iedereen. Voor de beginnende golfer voel je je net op een volwaardige baan spelen. De baan is erg mooi volgroeid en alles zit erin, lengte, hindernissen en goede greens.
Voor de gevorderde golfer is deze baan ideaal voor het trainen van approaches en kort spel. Omdat alles er dus inzit kun je hier je spel alles binnen 150 meter excellent trainen.

De 9 holes loop je in ongeveer 60 minuten ideaal als je maar even de tijd hebt. Ook interessant is dat de Oosterhoutse verschillende mogelijkheden biedt voor de Academy Course. Bekijk hieronder, bij praktische informatie, de mogelijkheden.

Wil je deze baan een keer spelen in wedstrijdvorm? Op 29 september 2019 organiseert de Oosterhoutse de Open Oosterhoutse Kampioenschap PAR-3. Meer informatie volgt binnenkort op de website.

Vind je deze review leuk of heb je vragen en/of opmerkingen? Laat een reactie achter onderaan de pagina!

Bekijk hier mijn video review:

Hole per hole:

Hole 1 PAR 3:
Leuke hole om mee te beginnen. Let op de bunker linksvoor en de water hindernis achter. Kies hier snel voor een club meer, vaak is de wind tegen.
Hole 2 PAR 3:
Uitdagende hole met veel water voor de green. Als de vlag voorop staat ben dan zeker niet te kort met je afslag! Wees verstandig en kies midden green.
Hole 3 PAR 3:
Schitterende hole! Rechts achter een mooi volgroeide waterpartij. Redelijk lastige green om aan te spelen. Ondanks dat de teebox hoger ligt is de afstand erg verraderlijk. Te ver wordt afgestraft met water en de kort met de bunker. Maak hier een weloverwogen clubkeuze. Let op de wind!
Hole 4 PAR 3:
Daar is die dan, één van de moeilijkere holes. Schitterende approach, ga hier voor midden green. Rechts is water en links een grote bunker. Opleggen kan ook, ideaal is rechts voorkant green.
Hole 5 PAR 3:
Het pronkstuk. Persoonlijk vind ik dit de mooiste hole. Erg lange waterpartij die prachtig volgroeid is. Let hier goed op de windrichting. Kies al snel een club extra! Links is ook een bunker, als je wilt opleggen ben dan iets korter vanaf de tee.
Hole 6 PAR 3:
Lastige PAR 3 om de spelen. Vaak wind tegen en toch een behoorlijke afstand. Links naast de green een grote bunker. De green heeft een hoger plateau, dat kan de twee putt lastig maken.
Hole 7 PAR 3:
Na de lastige voorgaande 3 holes een wat makkelijkere en kortere. Kom hier dan niet in de verleiding een club te weinig te pakken. Dat wordt afgestraft in de bunker.
Hole 8 PAR 3:
Ook een wat makkelijkere hole. Hier komt wel water kijken voor de green. Mik hier midden green en pak liever een club extra.
Hole 9 PAR 3:
Je denkt de moeilijke gehad te hebben maar dan. Bijna de langste van allemaal. Deze hole is ook een plaatje om te zien. Mooie rough en fairway. Rechts voor de green ligt een bunker. Ideaal is midden green spelen. De green is vrijwel vlak.

Praktische informatie:

Adres: Dukaatstraat 21, 4903 RN Oosterhout
Telefoonnummer: 0162 458759
Website: www.oosterhoutse.nl
Aantal holes: 18 holes par 72 baan en PAR 3 Academy Course (nr 1. van NL)
Greenfee: 20 euro 9 holes PAR 3, 30 euro dagkaart (onbeperkt PAR 3)
Gereduceerd tarief voor jeugd t/m 21 jaar, 10 euro 9 holes.
Er zijn ook lidmaatschappen mogelijk voor de PAR-3 baan. Voor 325,- euro een heel jaar spelen op de Academy Course.
Betaalmogelijkheden: contant en pinnen
Golfshop: ja, bij de caddiemaster
Drivingrange: ja, overdekt en buiten. Gratis ballen, onbeperkt!

Zomer 2020Zomer 2020